Organizační řád Městského úřadu Příbram: změna k 1. 4. 2015

0 0 0

Tisková zpráva 23. 1. 2015

Rada města Příbrami na svém pondělním jednání schválila nový návrh Organizačního řádu Městského úřadu Příbram. Důvodem změny struktury úřadu je proces racionalizace a zvýšení efektivity výkonu jednotlivých činností vykonávaných Městským úřadem Příbram. Při přípravě nové organizační normy byla zvažována i současná organizační struktura městského úřadu, tedy zda odpovídá požadavkům moderního úřadu.

"Organizační řád a Kompetenční schéma nebyly měněny dlouhá léta. Je to v podstatě více než deset let. Doba pokračuje a je třeba se přizpůsobovat. Existuje mnoho nových zákonů a nařízení, máme například nový Občanský zákoník. To jsou vnější vlivy, které mají dopad na chod veřejné správy. Je samozřejmé, že jednou za čas je zapotřebí tyto vnější změny promítnout i do vnitřní struktury městského úřadu. To je jedna věc. Druhá věc je ta, že přišlo nové vedení, které je jinak složeno, než bylo vedení předchozí. Z těchto důvodů v podstatě již nebylo možné převzít původní schéma," vysvětluje starosta Jindřich Vařeka.

"Mnohé z patnácti odborů budou buď přetransformovány anebo doplněny," vysvětlil dále starosta Jindřich Vařeka. "Čtyři odbory budou zrušeny a čtyři nové odbory vzniknou," upřesnil.

Nově vzniklé odbory:
1) odbor kanceláře města
2) odbor investic a rozvoje města
3) odbor správy majetku
4) odbor občanských agend

Zrušené odbory:
1) odbor silničního hospodářství a investic
2) odbor právní
3) odbor koncepce a rozvoje města
4) odbor ochrany a obrany

V rámci změny organizačního schématu přejdou kompetence těchto zrušených odborů do odborů nových či transformovaných.

Výběrová řízení
Celkem bude vypsáno 14 výběrových řízení. Budou to výběrová řízení na vedoucí nových odborů a nových oddělení. Do výběrového řízení mají možnost přihlásit se všichni, tedy i ti vedoucí, kteří v současné době zastávají pozice, které budou transformovány.

Nové organizační schéma bude realizováno k 1. dubnu 2015.

 

Pavlína Svobodová
tisková mluvčí

Pavlina.Svobodova@pribram.eu
Město Příbram, Tyršova 108, 261 19, Příbram I
tel. č.: 318 402 240
mob.: 778 533 946

Oficiální FB stránky města Příbrami: https://www.facebook.com/mestskyuradpribram

 

 



Počet zobrazení: 3640 | Aktualizováno: 23. 01. 2015