Otevření příbramského skateparku se posouvá na jaro 2018

0 0 0

 

Od letošních prázdnin probíhá v areálu Nového rybníka výstavba zbrusu nového skateparku. Firma, která stavbu realizuje, je bohužel ve velkém stavebním skluzu. Původně se počítalo s otevřením nového skateparku v průběhu září, ale už teď je jasné, že ani posunutý termín na konci října nebude možné dodržet. Vzhledem k tomu, že ještě zbývá dokončit jednu z nejpracnějších částí skateparku, se jeho otevření nakonec posouvá na jaro.

V současné době jsou hotové překážky na takzvané streetové části včetně betonových podlah. Aktuálně se kolem těchto překážek provádějí terénní úpravy. „Zbývá dokončit bazénovou část. Ta bohužel vyžaduje ruční práce, a je tedy časově náročná. Musíme připravit kompletní výztuže a pak betonovat,“ uvedl Radomír Teichmann, jednatel společnosti Mystic Constructions, s tím, že betonáž pro uživatele nejatraktivnější části hřiště – tedy takzvaného bazénu – zabere přibližně čtyři týdny.

Dodavatel zdržení argumentuje tím, že čelil nepředvídatelné situaci při výstavbě jiného skateparku v Teplicích, kde kvůli technickým komplikacím firma nabrala zpoždění téměř dva měsíce. Tím se dostala i do časového skluzu se stavbou v Příbrami.

„Předpokládané dokončení celé stavby je momentálně plánováno na listopad 2017, ale vzhledem k počasí a k době nutné ke zrání betonu jsme se rozhodli nový skatepark otevřít až s prvními hezkými dny jarního počasí,“ vysvětluje místostarostka města Příbram Alena Ženíšková s důrazem na to, že se jedná o mnohamilionovou investici města, a proto není možné za těchto podmínek dokončení stavby uspěchat. „Všechno se snažíme dělat v maximální kvalitě. Situace sice není jednoduchá, ale děláme vše pro to, aby prodleva byla co nejmenší,“ doplnil Teichmann.

Malou útěchou pro děti a mládež může být to, že v bezprostřední blízkosti vznikajícího skateparku bude během několika málo dní dokončeno hřiště pro volnočasové aktivity. „Všichni se dočkají, skatepark, který jsme slíbili, bude. Jen si na něj musíme počkat o trochu déle. Prozatím mohou naše děti za příznivého počasí trávit svůj volný čas na novém multifunkčním hřišti. Mohou si přijít zahrát basketbal, volejbal nebo malou kopanou,“ dodala na závěr místostarostka. 

Pavlína Svobodová, tisková mluvčí  
pavlina.svobodova@pribram.eu
Město Příbram, Tyršova 108, 261 19, Příbram I
tel. č.: 318 402 240
mob.: 778 533 946

Oficiální FB stránky města Příbrami: https://www.facebook.com/mestskyuradpribram 

 

 

 



Počet zobrazení: 3702 | Aktualizováno: 30. 10. 2017