V neděli startuje Příbramské kulturní léto 2016

0 0 0

 

I v letošním roce oslav výročí našeho města přichází Kulturní, letopisecká a památková komise a Odbor školství, kultury a sportu s nabídkou nedělních koncertů v rámci Příbramského kulturního léta. Oproti loňsku došlo k několika změnám. Především se zvýší počet koncertů ze 4 na letošních 6. Dále na základě ohlasů ze strany návštěvníků dojde k posunutí začátku některých akcí na pozdější odpoledne. A neposlední řadě další novinkou je využití náměstí 17. listopadu jako hlavního místa pro pořádání koncertů – uskuteční se jich zde celá polovina.

Žánrově se držíme loňského formátu, to znamená, že se můžeme opět těšit na folkové odpoledne, na setkání s dechovkou na dunivý rock a v neposlední řadě také na svižný jazz. „Novinkou bude zahajovací koncert, který se uskuteční již v neděli 5. června právě na náměstí 17. listopadu a který je plně v režii příbramských hudebníků a jejich hostů,“ přibližuje zastupitel města Příbrami a zároveň předseda Kulturní, letopisecké a památkové komise Jan Cikler s tím, že od 16 hodin začíná vystoupení M Bandu, skupiny Petr, Otto a Já a Ivan Korený a zejména vystoupení Dani Robinson Band.

Dani Robinson je vynikající černošský americký zpěvák a kytarista, žijící převážně v USA, Los Angeles a New York City. Hrál s legendárním "Bob Marley & Waillers", s "East 17", vokalistkou od Madonny "Dolores”, Dweezilem Zappou (syn jedné z největších legend rocku - Franka Zappy), pravidelně koncertuje po USA s basistou Billy Coxem (jediný žijící člen kapely Jimi Hendrixe), Zakk Wylde (člen kapely Ozzy Osbourneho) a mnoho dalších legend. V Čechách se poprvé objevil před pěti lety po turné kapely Bob Marley & Waillers a vytvořil projekt Jimi Hendrix Stone Free Experience.

Další novinkou v rámci Příbramského kulturního léta bude závěrečný koncert, který se uskuteční 18. září na náměstí T. G. M. a jehož přesnou režii si zatím ponecháme jako určité překvapení. O jednotlivých koncertech budeme veřejnost průběžně informovat.

 „Přejeme všem obyvatelům Příbrami, aby si letošní akce v rámci oslav osmistého výročí užili, a věříme, že připravované příbramské kulturní léto k Vaší dobré náladě rovněž přispěje,“ doplňuje Jan Cikler.

 

O Příbramském kulturním létě

Kulturní, letopisecká a památková komise na svých jednáních řešila, jak naložit s tzv. městskými slavnostmi. Nakonec se členové komise dohodli, že bude prospěšnější místo jedné větší akce zorganizovat více malých akcí. Tak vznikl postupně nápad uspořádat příbramské kulturní léto. V loňském roce s úspěchem proběhl jeho první ročník. Jednotliví členové komise se z vlastní iniciativy chopili úkolu oslovit místní nebo regionální hudební skupiny různě žánrově zaměřené, tak aby cyklus nedělních koncertů oslovil co nejširší spektrum posluchačů na různých místech Příbrami. Proto bude i letos možné prožít odpoledne zaměřené na rockovou hudbu, dechovku, folk a nakonec na jazz.

Přehledně plán akcí (konkrétní interprety budeme zveřejňovat postupně):
5.6.2016        Zahajovací koncert nám. 17. listopadu
26.6.2016      Folk Václavské náměstí
31.7.2016      Dechovka nám. 17. listopadu
28.8.2016       Rock nám T.G.M.
4.9.2016        Jazz nám. 17. listopadu
18.9.2016      Společný koncert nám T.G.M.

 

 



Počet zobrazení: 3925 | Aktualizováno: 31. 05. 2016