Rozpočtový výhled do roku 2017

0 0 0

Podle zákona o rozpočtových pravidlech územních rozpočtů se finanční hospodaření územních samosprávných celků řídí ročním rozpočtem a rozpočtovým výhledem. Rozpočtový výhled je pomocným nástrojem územního samosprávného celku a slouží pro střednědobé finanční plánování rozvoje jeho hospodářství. Sestavuje se na základě uzavřených smluvních vztahů a přijatých závazků zpravidla na 2 až 5 let následujících po roce, na který se sestavuje roční rozpočet.

Rozpočtový výhled obsahuje souhrnné základní údaje o příjmech a výdajích, zejména o dlouhodobých závazcích a pohledávkách, o finančních zdrojích a potřebách dlouhodobě realizovaných záměrů. U dlouhodobých závazků se uvádí také jejich dopady na hospodaření územního samosprávného celku nebo svazku obcí po celou dobu trvání závazku.

Rada města obdržela návrh rozpočtového výhledu města Příbram na roky 2015 až 2017 a doporučila městskému zastupitelstvu tento návrh schválit.
"Podle předloženého rozpočtového výhledu bude Příbram i v dalších letech schopna hospodařit s vyrovnaným rozpočtem. I v dalších letech počítá město s investicemi za přispění finančních prostředků z dotací. Veškeré ekonomické ukazatele vypovídají o dobrém, zdravém hospodaření města,"
upřesnil 1. místostarosta Ivan Šedivý.

 



Počet zobrazení: 3088 | Aktualizováno: 29. 08. 2014