Termín zahájení podávání žádostí o finanční podporu na rok 2015

0 0 0

Tisková zpráva 1.12.2014

Dnešním dnem mohou občané, kluby, spolky a nejrůznější organizace žádat o dotace z rozpočtu města Příbrami. V letošním roce si mohou zájemci požádat o finanční podporu v oblastech životní prostředí, sociální věci, zdravotnictví, výchova a vzdělávání, kultura, jednorázové sportovní akce, církve a náboženské společnosti, zahraničí, rozvoj a údržba sportovišť, činnost sportovních organizací, vrcholový a výkonnostní sport a dobrovolní hasiči. Tematická zadání pro jednotlivé oblasti podpory schvaluje Rada města Příbram.

Nejzazší termín pro odevzdání žádostí o dotace na rok 2015 je 31. ledna, 13:00 hodin.
“Uchazeči o finanční podporu musí řádně vyplnit žádost, v určeném termínu ji podat a zároveň splnit podmínky pro přidělení dotace, které stanoví Pravidla č. 1/2014,“ informuje žadatele Ing. Lea Enenkelová, vedoucí Odboru školství, kultury, sportu a informačních služeb a dále upozorňuje na to, že žádost o finanční podporu lze podat pouze elektronicky prostřednictvím internetové aplikace. Ta byla z důvodu zjednodušení a sjednocení podávání žádostí o dotace z rozpočtu města zřízena již v roce 2013. Žadatelé ji poprvé využili k podání svých žádostí pro rok 2014.

„Poskytování dotací z rozpočtu města Příbram se řídí Pravidly č. 1/2014 pro poskytování finanční podpory z rozpočtu města Příbram.
„Tato pravidla schválilo zastupitelstvo města na svém zasedání dne 22.9.2014,“  doplňuje Ing. Lea Enenkelová a dodává, že těmito pravidly se ruší všechny dosud platné zásady a jejich dodatky.

Pravidla jsou obecnou částí, která je pro všechny oblasti podpory společná. K těmto pravidlům budou vždy pro daný rok vytvářena tematická zadání, ve kterých se upřesní další náležitosti. Tematická zadání pro rok 2015 byla navržena příslušnými odbory a schválena radou města dne 24.10.2014.

V rámci přidělovacího řízení pro příslušné období je žadatel oprávněn předložit pouze jednu žádost do jednotlivé oblasti podpory. Současně platí, že na tentýž, obsahově shodný projekt, nesmí být podána žádost v rámci jiné oblasti podpory města Příbram. Pokud se tak stane, budou všechny žádosti takového žadatele vyřazeny z přidělovacího řízení.

„Upozorňujeme žadatele, že k řádnému podání dotace je nutné žádost podat elektronicky a zároveň v písemné podobě na formuláři vygenerovaném internetovou aplikací, a to včetně příloh, pokud jsou požadovány. Písemnou žádost je třeba doručit nejpozději do 31. ledna do 13 hodin na Městský úřad Příbram,“ dodává důležitou informaci Ing. Lea Enenkelová.

Po dobu zahájení podávání žádosti do doby odevzdání žádosti bude aplikace žadatelům otevřena. Po vypršení tohoto termínu bude aplikace pro podávání žádostí uzavřena.

Podané žádosti posoudí odborné komise města, Rada města Příbrami je projedná a doporučí zastupitelstvu ke schválení. Pokud poskytovatel výslovně nestanoví jinak, lze z rozpočtu města podpořit maximálně 80 % uznatelných nákladů vynaložených na projekt.

 

Aplikace pro elektronické podávání žádostí o finanční podporu z rozpočtu města Příbram: http://dotace.pribram-city.cz/

Úplné znění Pravidel pro poskytování finanční podpory z rozpočtu města Příbram: http://dotace.pribram-city.cz/dokumenty/

Metodický pokyn k podávání žádostí: http://dotace.pribram-city.cz/dokumenty/

 



Počet zobrazení: 3390 | Aktualizováno: 01. 12. 2014