Zastupitelstvo města Příbrami vyhlásilo tzv. PENÁLOVÉ PRÁZDNINY

17. červen 2014, Příbram – V pondělí 16. června 2014 se v Příbrami uskutečnilo 25. zasedání Zastupitelstva města. Na programu bylo více než 40. bodů a jednání se protáhlo až do 11. hodiny večerní. Jedním z témat, okolo kterého byla vedena delší diskuze, bylo schválení tzv. penálových prázdnin.

Jejich vyhlášení nakonec zastupitelé jednohlasně schválili v termínu od 15.7.2014 do 15.9.2014.

„V případě že dlužníci uhradí sto procent dlužné částky za nájem a služby, upustíme od povinnosti hradit dlužný poplatek z prodlení jak u bytů, tak také u prostor sloužících k podnikání,“ řekl příbramský starosta Ing. Pavel Pikrt.

Materiál byl již dříve projednán Bytovou komisí a Finančním výborem a oba tyto orgány doporučily Zastupitelstvu města Příbram materiál schválit.

K 15.3.2014 eviduje Městská realitní kancelář (MěRK) celkem 194 dlužníků u bytů v celkové výši 6.726 447 Kč (ze stálých nájemníků je 28 dlužníků) a 39 dlužníků (z toho je 27 odstěhovaných) u prostor sloužících k podnikání v celkové výši 5.017 896 Kč.

Do 20.000 Kč je evidováno 135 dlužníků u bytů a 26 dlužníků u prostor sloužících k podnikání. Od 20.000 Kč do 50.000 Kč je 32 dlužníků u bytů a 6 dlužníků u prostor sloužících k podnikání.
Hejtman MVDr. Josef Řihák poukázal na fakt, že město Příbram neodpouští dlužníkům dluh jako takový, ale pouze penále, čehož by podle něj mohla chtít řada dlužníků využít. Podle předsedy Finančního výboru Tomáše Cibulky je důležité, aby byla zaplacena alespoň dlužná částky jistiny dluhu, tedy dlužného nájemného.

Počet zobrazení: 3191 | Aktualizováno: 17. 06. 2014