Příbram bodovala v soutěži o nejlepší webové stránky Zlatý erb 2023

0 0 0

 

Příbram se může pyšnit druhým místem v krajském kole soutěže o nejlepší webové stránky měst a obcí Zlatý erb 2023. Město uspělo s webem pribram.eu v konkurenci 26 hodnocených webových stránek obcí s rozšířenou působností ve Středočeském kraji. V kategorii nejlepších webových stránek obce s rozšířenou působností zvítězil Kolín, na třetím místě za Příbramí skončily Kralupy nad Vltavou.

 

Cílem soutěže Zlatý erb je především podpořit modernizaci informačních a komunikačních technologií a služeb veřejné správy a samosprávy a přispět tak k rozvoji kvality života ve městech a obcích. Soutěž vyhlašuje každoročně spolek Český zavináč a organizuje se dvoustupňově, v krajských kolech a v následujícím kole celostátním. 

Zásadní změnou oproti předchozím ročníkům bylo, že se do jubilejního pětadvacátého ročníku soutěže obce s rozšířenou působností nemusely hlásit samy, ale posouzeno bylo jednotnou metodikou automaticky všech 26 obcí Středočeského kraje. Kvalita webu byla hodnocena zejména s důrazem na informační hodnotu webu pro občany a návštěvníky obce. Velkou váhu u hodnocení webů obcí s rozšířenou působností mělo i splnění všech zákonných povinností. Stránky posuzovala odborná porota složená ze studentů SPŠ Kutná Hora, zástupců soukromých IT společností, kraje a spolku Český zavináč. Více informací o samotné soutěži je ke zhlédnutí na zlatyerb.cz.

„Výsledek této soutěže je důkazem toho, že město klade vysokou prioritu na transparentní a kvalitní komunikaci s občany. Webové stránky jsou důležitým nástrojem pro poskytování informací o městských záležitostech a usnadňují interakci mezi městem a jeho obyvatel,“ řekl starosta Jan Konvalinka

Vítězové krajského kola soutěže Zlatý erb 2023 o nejlepší webové stránky dostali ceny 20. dubna 2023 při slavnostním ceremoniálu na Krajském úřadu Středočeského kraje v Praze. Mimo kategorii nejlepších webových stránek obce s rozšířenou působností se udělila ještě cena za webové stránky obce, kterou vyhrály Dolní Břežany, a cena veřejnosti. Nejvíce hlasů veřejnosti mezi ORP získal Nymburk, mezi ostatními obcemi uspěla Olovnice.

 

Eva Švehlová, DiS.
tisková mluvčí
eva.svehlova@pribram.eu
Město Příbram, Tyršova 108, 261 19, Příbram I
tel. č.: 318 402 240
mob.: 778 533 946 

Oficiální FB stránky města Příbrami: https://www.facebook.com/mestskyuradpribram 

 

 

 Zlatý erb 2023

 



Počet zobrazení: 830 | Aktualizováno: 25. 04. 2023