Ukliďme Česko v Příbrami 18. 4. 2015

0 0 0

V sobotu 18. dubna se uskutečnila celorepubliková akce "Ukliďme Česko".

Do úklidové akce, jejímž cílem je nejen uklidit naše okolí, ale i medializovat problematiku černých skládek, a přispět tak k prevenci jejich vzniku, se zapojila i Příbram.

"Přišlo na 60 dobrovolníků, kteří sebrali 15 m3 komunálního odpadu, cca 70 pneumatik, vytřídilo se na 30 pytlů plastů a našlo se i několik kanystrů nebezpečného odpadu," přibližuje výsledky sobotního dobrovolnického úklidu vedoucí odboru životního prostředí Petr Walenka.       

Úklid proběhl na několika místech města a jeho okolí. Dobrovolníci uklidili skládku na Brodě, nepořádek a odpad v lesích na Drkolnově, na odvalu dolu Marie a Prokop. Byl uklizen také les Koráb, Jarolímkovy sady, část Orlova, výpadovka na Háje a několik ulic města.       

"Děkujeme všem dobrovolníkům, členům březohorských spolků a skautům Brdské smečky. Tento typ akce, který vychází z estonského mezinárodně osvědčeného modelu Lets Do It!, se v Příbrami v tomto rozsahu konal poprvé. Akce se vydařila, i počasí nám přálo. Rozhodně příští rok na jaře budeme pokračovat. Chceme oslovit více lidí i další části města. Díky všem," hodnotí Petr Walenka.

 

Skauti z Brdské smečky uklízeli mezi Novým a Fialovým rybníkem. Autor: Město Příbram, Pavlína Svobodová.

 

Členové březohorských spolků, ale i lidé z jiných částí města (celkem 25 dobrovolníků), uklízeli odval dolu Marie a dolu Prokop, lesík Koráb, Jarolímkovy sady, okolí bývalého Zetoru a také kolem Dětského dopravního hřiště v Mariánské ulici. Autor: Vladimír Srnka, Březové Hory.

 



Počet zobrazení: 3901 | Aktualizováno: 20. 04. 2015