Jednání krizového štábu ORP Příbram dne 13. 3. 2020

0 0 0

 

V pátek v ranních hodinách zasedal krizový štáb ORP Příbram

 

Na jednání jsme od všech zainteresovaných, tedy složek Integrovaného záchranného systému, zástupců Krajské hygienické stanice, Oblastní nemocnice Příbram, 1. SčV., Vězeňské služby a zástupců provozovatele MHD získali všechny potřebné informace a doporučení. V této chvíli byl aktivován krizový štáb, na kterém jsme mimo jiné modelovali řešení situací, které by mohly v následujících dnech nastat,“ shrnuje jednání starosta města Jan Konvalinka.

V nejbližší době bude vytvořena užší pracovní skupina, která bude sbírat potřebná data a aktuálně koordinovat činnost všech složek v režimu 24/7. V případě potřeby se jednání krizového štábu může okamžitě svolat v kteroukoliv denní i noční dobu.

„Všechny přítomné složky IZS jsou v současné době připraveny, nicméně je třeba stále pracovat na doplňování hygienických a ochranných prostředků jako jsou respirátory, roušky, rukavice,“ dodává starosta Konvalinka.

Složky IZS, stejně jako 1. SčV upravují priority své činnosti – prvořadým cílem je zajištění aktuálních potřeb obyvatelstva. Obdobný stav je u Městské policie Příbram, která se bude nyní více orientovat na pořádek ve městě, a to z důvodu vyššího pohybu dětí v ulicích, což souvisí s uzavřením škol.

Dle dnešních aktuálních informací z Krajské hygienické stanice na Příbramsku neevidujeme žádný případ nákazy koronavirem, dva občané jsou v karanténě nařízené KHS. V celém Středočeském kraji je v karanténě 122 osob a prokázaných je 15 pozitivních případů.

Připomínáme občanům potřebu přihlášení k informačnímu servisu města, odkud budou bezplatně dostávat potřebné informace pomocí krizových SMS zpráv. Ke službě se zaregistrujete na: https://infoservis.pribram.eu/.

  

Eva Švehlová, DiS.
tisková mluvčí 
eva.svehlova@pribram.eu
Město Příbram, Tyršova 108, 261 19, Příbram I
tel. č.: 318 402 240
mob.: 778 533 946

Oficiální FB stránky města Příbrami: https://www.facebook.com/mestskyuradpribram

 

 



Počet zobrazení: 1955 | Aktualizováno: 13. 03. 2020